top of page
sala-na-wesele-wroclaw.jpg

Wesele w browarze Prost we Wrocławiu

Wyjątkowy dzień wymaga wyjątkowej oprawy. Wybór miejsca, w którym zostanie zorganizowane wesele jest kluczowym elementem przygotowań ślubnych. Nowożeńcy chcą przeżyć niezapomniane chwile i zaskoczyć  swoich gości. To dla nas ogromna radość, że w tym dniu możemy towarzyszyć młodej parze i współtworzyć wspomnienia. 

Od początku powstania naszego rodzinnego Browaru, z niegasnącym zapałem i podekscytowaniem, organizujemy niezapomniane uroczystości weselne i cały czas nie mamy dość. Z każdym kolejnym przyjęciem weselnym, utwierdzamy się w przekonaniu jak ważne jest wsłuchiwanie się w oczekiwania młodej pary i dbałość o szczegóły. Dlatego tworzymy miejsce, które jest rodzinne, otwarte i przyjazne, w którym zarówno nowożeńcy jak i goście będą się czuli dopieszczeni w każdym obszarze.

ZOBACZ FILM

Nasze wnętrza


Wesele organizujemy w jednej z wielu inspirujących sal.
Przyjęcia do 80 osób urządzamy w bardzo eleganckiej sali bankietowej. Tworząc to wnętrze projektanci zadbali o to, by połączyć elegancję z browarniczym klimatem. Ciekawą dekoracją tego miejsca jest galeria obrazów oraz oryginalny, odrestaurowany bar z lat 50-tych. 
Wszystkie nasze sale posiadają klimatyzację.
Mniejsze przyjęcia organizujemy w typowo browarowym klimacie, w naszych VIP-roomach i Klubie Piwa

Nasze klimaty


Jesteśmy bardzo otwarci na sugestie nowożeńców. Na życzenie możemy pomóc w organizacji wesela w dowolnej konwencji. Możemy stworzyć zarówno klimat balu jak z bajki, gali oscarowej, jak również swojską biesiadę. Aranżacja naszych wnętrz daje takie możliwość.
Śledzimy weselne trendy, dlatego jeśli tylko jest takie życzenie, to chętnie zorganizujemy fotobudkę,  czekoladowe fontanny, live cooking, live carving, bufety tematyczne, bufety słodkie, opiekę barmańską i sommelierską. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i inspirujące pomysły - zwłaszcza te niemożliwe i szalone!


Co dla dzieci?


Mamy też pomysły na atrakcje dla tych nieco młodszych gości weselnych. Organizujemy kąciki zabaw, możemy zorganizować opiekę animatorki. Zielona przestrzeń przed browarem jest tak zaprojektowana, by można było umieścić popularne dmuchańce. Cena menu weselnego dla wszystkich gości poniżej 12 roku to 50% ceny standardowej.


Nasze atrakcje


Jako producent piwa kraftowego, możemy zaproponować unikatowy prezent dla gości weselnych, który pobije na głowę modne od wielu sezonów spersonalizowane czekoladki, cukiereczki czy ciasteczka z wróżbą.  Tym prezentem może być butelka unikatowego w smaku, rzemieślniczego piwa ze spersonalizowaną etykietą. Przykład takiej etykiety można zobaczyć w galerii zdjęć. Ten prezent sprawdza się zawsze i robi ogromne wrażenie na gościach.
Ponadto w ramach nieoczywistych atrakcji możemy zorganizować zwiedzanie browaru, degustację piw lub konkursy sensoryczne. Wyobraźmy sobie emocje wujka czy szwagra, który na podstawie koloru, zapachu piwa rozpoznaje jego gatunek i wygrywa sześciopak piwa...  i jeszcze ten podziw kibicujących cioć. Widok bezcenny! Mamy mnóstwo pomysłów na atrakcje dla gości weselnych. Współpracujemy z działem marketingu powiązanej z nami firmy, która przygotowuje dla nas oprawę graficzną.


Nasze podejście 


Stworzyliśmy prostą ofertę weselną, bez ukrytych opłat i dodatkowych niepotrzebnych kosztów. Nie naliczamy opłaty korkowej. Schładzamy powierzone alkohole do odpowiedniej temperatury i zapewniamy obsługę kelnerską - wszystko w cenie. Dysponujemy odpowiedniej wielkości chłodniami, w których przechowamy ciasto i tak ważny tort weselny. Sposób podawania tortu szczegółowo ustalamy z parą młodą - wiemy jak to ważne. Nasz standard obsługi to jeden kelner na 25 osób, dzięki temu każdy z gości będzie czuł się komfortowo. Podczas przyjęcia weselnego pieczołowicie kontrolujemy czystość we wszystkich zakamarkach i dbamy o to, żeby poziom estetyki był wysoki przez cały czas trwania imprezy - do ostatniego gościa. 
W standardzie, bez dodatkowych opłat zapewniamy bardzo oryginalną, porcelanową zastawę stołową, białe lub kolorowe obrusy, stylowe świeczniki i świece. Z przyjemnością podpowiemy, kto może zaprojektować i wykonać dodatkowe dekoracje.

sala-weselna-w-browarze-restauracyjnym-prost.jpg

Masz pytania?

Zapoznaj  się z naszym FAQ, w którym staraliśmy się odpowiedzieć na najczęściej zadawane przez Was pytania odnośnie imprezy weselnej.

O tym też pomyśleliśmy

Organizacja perfekcyjnego przyjęcia weselnego to również mniej romantyczna część logistyczna. O niej też trzeba myśleć i o nią  też dbamy. Do dyspozycji Gości weselnych mamy 60 miejsc parkingowych, współpracujemy z hotelami,  w których mamy wynegocjowane specjalne ceny.  Każde z naszych wnętrz (również te intymne) są czyściutkie i zaskakują swoją aranżacją. Zorganizowaliśmy też modne ostatnio koszyczki awaryjne, które wyratowały z weselnej opresji niejedną damę. Zadbaliśmy również o mamy z niemowlakami. Dla mam mamy specjalne pomieszczenia, w których znajdują się wszystkie niezbędna sprzęty potrzebne do zaopiekowania się maluszkiem.

 

Bardzo ważne

Nasz szef kuchni to prawdziwy mistrz - miłośnik doskonałych smaków i wysokiej jakości składników. Nasze pyszne dania niejednokrotnie skradły serca gości weselnych. Aby ułatwić młodej parze wybór dań przygotowaliśmy 3 warianty bogatego menu weselnego. Nazwa każdego z pakietów została zaczerpnięta od nazw pierwszych uwarzonych w browarze piw: Hefe, Gold i FULL .

 

Menu przygotowujemy dla minimum 10 osób dorosłych. Dzieci do lat 12 obowiązuje rabat w wysokości 50% ceny podstawowej. 

ZADOWOLENI GOŚCIE

W naszym browarze restauracyjnym  tworzymy klimat,  który sprzyja zabawie do białego rana. Zapewniamy wysoki standard obsługi, wyśmienite menu oraz niezapomniane wrażenia estetyczne. Dbamy też o wyszukane atrakcje dodatkowe.

ELEGANCKI WYSTRÓJ

Idealne wesele to uczta dla zmysłów, dlatego tak ważna jest oprawa i dekoracje. Zapewniamy wysokiej klasy zastawę stołową, eleganckie obrusy, świece i świeczniki. Wyjątkowy klimat tworzy aranżacja naszych wnętrz. Postawiliśmy na szlachetne materiały i subtelne kolory oraz oświetlenie, które daje wiele możliwości aranżacyjnych.

PYSZNA KUCHNIA

Nasz szef kuchni to prawdziwy wirtuoz kulinarny, któremu w tworzeniu niezapomnianych potraw pomaga bogato, nowocześnie wyposażona kuchnia. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać bardzo wyszukanym gustom kulinarnym. Mamy własny, ekologiczny ogródek z ziołami oraz wędzarnię. Większość produktów, z których powstają nasze dania  kupujemy u lokalnych dostawców.

RELAKS W OGRÓDKU

Do dyspozycji Gości mamy ogródek piwny z wygodnymi ławami i parasolami. Otoczenie jest bardzo harmonijnie zaprojektowane i wręcz otulone zielenią. W okresie letnim możemy zorganizować dodatkowe atrakcje na świeżym powietrzu. Mamy wystarczająco dużo przestrzeni  na zorganizowanie zabawy na świeżym powietrzu, dmuchanych zamków dla dzieci czy grilla.

Kliknij na banner, jeżeli chcesz zobaczyć wnętrza Browaru PROST w 360 stopniach!

Menu Plater I

Zupa
Bulion staropolski z domowym makaronem
lub 

Krem pomidorowo-paprykowy

Dania mięsne
Złocisty kotlet schabowy
Bitki wieprzowe w sosie rozmarynowym
De volaille
1,5 porcji / os.

Dodatki
Ziemniaki pieczone

lub

Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Kluski śląskie domowej roboty
Sos rozmarynowy
Bukiet surówek 

Warzywa na parze z palonym masłem

Zimna płyta
Wędzonki naszego wyrobu:

szynka, baleron, schab, boczek
Pasztet z orzechową kruszonką
Deska serów
Carpaccio z buraka z kozim serem

i rukolą
Sałatka Grecka
Sałatka Cezar

Jaja w sosie tatarskim

Śledź w śmietanie

Pieczywo
300 g / os.

Kolacja
Zupa gulaszowa z pieczywem

Napoje
 Kawa i herbata b / o
Woda mineralna b / o
Soki 0,3 l / os. 
Piwo Prost keg 0,4 l lub 0,5 l but. / os.


Cena: 279 zł/os.*
 

Menu Plater II

Zupa

Bulion staropolski z lanymi kluskami
   lub    
Krem z buraka z kozim serem i rukolą
lub 
Krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów

Dania mięsne
Złocisty kotlet schabowy
Kacze udko pieczone w pomarańczach
De Volaille

Dorsz  w sosie porowym
2 porcje / os.

Dodatki
Rozetki ziemniaczane
Ziemniaki gotowane z masłem

i koperkiem
Buraczki zasmażane
Grillowane warzywa
Bukiety surówek 

Zimna płyta
Wyroby z naszej wędzarni:
szynka, schab, baleron, boczek
Pasztet domowy z orzechową kruszonką
Deska serów
Sałatka Cezar
Sałatka meksykańska
Śledź w śmietanie

 Galaretki drobiowe

Warzywa marynowane

Pieczywo
300 g / os.

Kolacja 1
Paszteciki drożdżowe z kapustą

i grzybami serwowane z barszczem czerwonym

Napoje
 Kawa i herbata b / o
Woda mineralna b / o
Soki 0,3 l / os. 
Piwo Prost keg 0,4 l lub 0,5 l but. / os.


Cena: 329 zł/os.*

*Do każdej oferty doliczany jest serwis w wysokości 5% całej oferty brutto

*Powyższe menu przygotowujemy dla minimum 10 osób dorosłych

*Dzieci do lat 12 obowiązuje rabat w wysokości 50% ceny podstawowej.

*Podana cena może zostać podwyższona o inflację, zgodnie z tabelą miesięcznych wskaźników cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowanych przez GUS

Menu Plater III

Przystawka

Pasztet na grzance z żurawiną

Zupa

Bulion staropolski z kołdunami

Lub

Grzybowa z zacierkami

Lub

Flaki po wrocławsku

 Dania mięsne

Polędwiczka wieprzowa w sosie paprykowym

Chrupiące, panierowane roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i gorgonzolą

Panierowany schab z kością

Dorsz w sosie cytrynowym

2,5 porcje / os.

 Dodatki

Rozetki ziemniaczano-ziołowe

Ziemniaki gotowane z masłem

i koperkiem

Kluski śląskie

Kapusta zasmażana

Buraczki zasmażane

Fasolka szparagowa z prażonym boczkiem

Bukiet sezonowych surówek

Mizeria

 Zimna płyta

Specjały z naszej wędzarni:

Schab wędzony, szynka wędzona, baleron wędzony, wędzone udko z kurczaka, boczek wędzony

Pasztet z orzechową kruszonką

Deska serów

Sałatka Cezar

Sałatka z wątróbką w sosie malinowym

Quicha ze szpinakiem i serem feta

Carpaccio wołowe

Capresse

Śledź z warzywami w salsie paprykowej

Pikle

Pieczywo

 400 g / os.

Kolacja

Boeuf Stroganow

 Napoje

Kawa i herbata b / o

Woda mineralna b / o

Soki 0,3 l / os.

Piwo Prost keg 0,4 l lub 0,5 l but. / os.

 

Cena: 399 zł/os.*

Skontaktuj się z nami!

Nasz manager, odpowie na wszystkie Twoje pytania i pomoże zorganizować każdą imprezę w perfekcyjny sposób!

732 917 248 

weselna faq

Weselne FAQ

 

 

1.   Czy obowiązuje opłata za otwarcie butelek z alkoholem, czyli tzw. „korkowe”?

W restauracji Prost korkowe nie obowiązuje. Posiadamy własną warzelnie piwa i dostęp do atrakcyjnych alkoholi wysokoprocentowych. Oczywiście Młoda Para może dostarczyć sama trunki, które zostaną podane w trakcie imprezy.

2.   Czy w czasie wesela inne sale są zamknięte dla gości z zewnątrz?

Nie, ale zapewniamy osobne wejścia, dzięki czemu nie wpływa to na komfort bawiących się gości.

3.   Czy Para Młoda witana jest chlebem i solą?

Oczywiście, jesteśmy tradycjonalistami, również ze względu na to, że sami pieczemy pyszny chleb.

4.   Czy lokal pobiera dodatkowe opłaty za „zajęcie się” dostarczonymi przez nas dodatkowymi ciastami, sokami, owocami itp. czyli tzw. opłata serwisowa?

Nie stosujemy takich praktyk.

5.   W czym serwowane są napoje? W dzbankach czy w oryginalnych kartonach, butelkach?

Jest to ustalane indywidualnie - zawsze wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom Młodej Pary.

6.   Do której trwa przyjęcie? Czy wesele można przedłużyć?

Oczywiście, czas ustalamy indywidualnie.

7.   Jak wygląda kwestia nagłośnienia, oświetlenia? Czy sala oferuje profesjonalny sprzęt, czy należy zorganizować go we własnym zakresie?

Posiadamy profesjonalny sprzęt nagłośniający, który wykorzystywany jest także w komercyjnych imprezach dla firm.

8.   Co z jedzeniem, które nie zostanie skonsumowane? Czy państwo młodzi otrzymują je po przyjęciu? Jeżeli tak, to czy należy mieć uprzednio przygotowane własne pojemniki?

Jedzenie jest w pełni do dyspozycji organizatorów. Wydajemy jedzenie w dostarczonych pojemnikach lub naszych.

9.  Czy można dokonywać zmian w menu?

Tak można, wymaga to jednak dodatkowej wyceny.

10.   Czy na terenie restauracji Prost można zorganizować ceremonię ślubu cywilnego?

Jak najbardziej tak – możemy taką ceremonię zaaranżować wykorzystując do tego nasze przestrzenie i teren browaru restauracyjnego.

11.   Jakie są kluczowe czynniki do rozważenia przy wyborze sali weselnej?

Podczas wyboru sali weselnej należy uwzględnić pojemność, lokalizację, dostępność na wybraną datę, koszty wynajmu, dostępne udogodnienia, restrykcje dotyczące dekoracji i cateringu oraz styl i atmosferę miejsca.

12.   Jak wygląda proces rezerwacji sali weselnej?

Proces rezerwacji zwykle obejmuje wstępną konsultację, oglądanie miejsca, omówienie szczegółów i usług, podpisanie umowy oraz wpłatę zaliczki.

13.   Jak długo z wyprzedzeniem należy rezerwować salę weselną?

Zaleca się rezerwację sali weselnej co najmniej rok do sześciu miesięcy przed planowaną datą ślubu, zwłaszcza jeśli chodzi o popularne terminy.

14.   Jakie są trendy w dekoracji sal weselnych?

Obecne trendy w dekoracji sal weselnych to minimalizm, naturalne elementy, roślinność, styl rustykalny, a także wykorzystanie nowoczesnego oświetlenia i technologii.

15.   Jakie są możliwości adaptacji sali weselnej do różnych motywów i stylów ślubów?

Sala weselna w restauracji Prost zapewnia dużą elastyczność w dostosowaniu wyglądu i dekoracji do różnych motywów i stylów ślubów, od eleganckich i klasycznych po nowoczesne i niestandardowe.

bottom of page