ARED

(AMERICAN AMBER ALE)

Piwo o umiarkowanym aromacie chmielowym, wynikającym z chmielenia na zimno amerykańskimi odmianami chmieli. Kolorystyka może pokrywać się z American Pale Ale. American Amber Ale różnią się od American Pale Ale nie tylko tym, że są ciemniejsze, ale również posiadaniem bardziej karmelowych smaków, poza tym są bardziej treściwe oraz przeważnie bardziej równomiernie zbalansowane pomiędzy słodowością i goryczką.

Wartość IBU: 3
IBU

Receptura: Piotr Świerzko, Bartosz Rutkowski

BLG
12,0°
ABV
max 4,9%
EBC
40
ared.png

SKŁADNIKI:

  • Woda

  • Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy 150, melanoidynowy, pszeniczny

  • Chmiele: Iunga, Simcoe, Citra

  • Drożdże: górnej fermentacji US-05

*PIWO ARCHIWALNE

thermometer.png
9-10°C
beer.png
Nonic
dish.png
Pulled beef, sałatka z cheddarem

LEGENDA:

IBU - goryczka, ABV - zawartość alkoholu, BLG - ekstrakt, EBC - barwa