DANE FIRMOWE

 

Browar Prost Sp.J.
Pachura Ryszard i Pachura Bożena
ul. Paprotna 4, 51-117 Wrocław

tel. 71 3210747

e-mail: biuro@browarprost.pl
NIP 895-100-42-66

REGON: 930426762

KRS: 0000108734

Nr. konta bankowego:

46 1020 5226 0000 6102 0214 5811

  • Szary Twitter Ikona
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

GODZINY OTWARCIA

poniedziałek                        wtorek - czwartek             
piątek                                   
sobota                                  
niedziela

nieczynne
od 15:00 do 22:00
od 15:00 do 00:00
od 12:00 do 00:00
od 12:00 do 20:00

KURSY SENSORYCZNE

Kurs sensoryczny jest szkoleniem przygotowującym do profesjonalnej oceny piwa. Warsztaty sensoryczne przeznaczone są dla piwowarów domowych, członków PSPD oraz innych osób, które chcą posiąść wiedzę i umiejętności pozwalające określić jakość sensoryczną piwa. Uczestnicy są szkoleni z wykrywania aromatów i smaków piwa, zarówno pozytywnych, jak i wad. Osoby biorące udział w szkoleniu sensorycznym, pracować będą na 24 gotowych próbkach przygotowanych przez firmę Flavor Activ. Na koniec, uczestnicy otrzymają certyfikat świadczący o ukończeniu kursu sensorycznego.

ZOBACZ FILM

Plan warsztatów sensorycznych:

  • Wykład o sensoryce oraz sposobach oceny piwa (teoria);

  • Opis cech sensorycznych piwa (teoria);

  • Szkolenie sensoryczne na 24 próbkach Flavor Activ (praktyka);

  • Ocena komercyjnych piw na podstawie arkusza oceny PSPD (praktyka).

Zawartość zestawu próbek: 

1. Diacetyl 

2. DMS

3. Lightstruck (naświetlony)

4. Ethyl Hexanoate (heksanian etylu)

5. Phenolic (fenolowy)

6. Isovaleric (kwas izowalerianowy)

7. Geraniol

8. Isoamyl Acetate (octan izoamylu)

9. Butyric (kwas masłowy)

10. H2S - (siarkowodór)

11. Catty (koci)

12. Mercaptan (merkaptan)

13. Acetaldehyde - (aldehyd octowy) 

14. Earthy (ziemisty)

15. Indol 

16. Cooked Vegetables (gotowane warzywa)

17. Metallic (metaliczny)

18. Chlorophenol (chlorofenol)

19. Leathery (skórzany)

20. Sulphitic (zapałczany)

21. Musty (stęchlizna)

22. Brett Barnyard (brett, stodoła)

23. Papery (papierowy)

24. Oxidised (utleniony)

Cena: 200 zł/os.

prowadzący:
PIOTR ŚWIERZKO

Sędzia Certyfikowany PSPD, Piwowar Browaru Prost

Wyślij swoje zgłoszenie, w odpowiedzi otrzymasz wszystkie szczegóły.