PASTRY

Z MARAKUJĄ

SOUR

PASTRY SOUR (Pastry Sour Ale z marakują) - jasne piwo górnej fermentacji, w którym aksamitna, kremowa słodkość pochodząca od słodu pszenicznego, płatków owsianych oraz laktozy, łączy się z owocową kwaśnością marakui. Jej dodatek wzbogaca również aromatyczny profil piwa oraz nadaje mu ekstremalnej pijalności. Całość została symbolicznie muśnięta amerykańskim chmielem Citra. Spróbuj jak smakuje prawdziwy piwny deser. 

Opis stylu:

Pastry Sour jest jasną, słodko-kwaśną i owocową hybrydą niemieckiego Gose oraz amerykańskiego New England IPA z dodatkiem owoców i laktozy. Z Gose czerpie kwaśność i owocowość zaś z NEIPA soczystość i aromatyczność. Piwo to jest najnowszym trendem piwowarstwa rzemieślniczego. Inna nazwy stylu to Juicy Sour.

IBU
BLG
15,0°
ABV
max 5,5%
EBC
10

Receptura: Piotr Świerzko, Aleksander Rek

SKŁADNIKI:

  • Woda

  • Słody: Pilzneński, Pszeniczny, Karmelowy 15 EBC

  • Dodatki: Puree z marakui, Laktoza, Płatki owsiane

  • Chmiele: Citra

  • Drożdże: Górnej fermentacji US-05

8-10°C
Snifter
Tarta owocowa

LEGENDA:

IBU - goryczka, ABV - zawartość alkoholu, BLG - ekstrakt, EBC - barwa

DANE FIRMOWE

 

Browar Prost Sp.J.
Pachura Ryszard i Pachura Bożena
ul. Paprotna 4, 51-117 Wrocław

tel. 71 3210747

e-mail: biuro@browarprost.pl
NIP 895-100-42-66

REGON: 930426762

KRS: 0000108734

Nr. konta bankowego:

46 1020 5226 0000 6102 0214 5811

GODZINY OTWARCIA

poniedziałek                        wtorek - piątek                     sobota                                  
niedziela

nieczynne
od 17:00 do 22:00
od 14:00 do 22:00
od 14:00 do 20:00

  • Szary Twitter Ikona
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram